fagskoleutdanning i 3d design

Fagskoleutdanning i 3D design og animasjon

Med stadig ny teknologi som 3D-printing og Virtual Reality er 3D-design og animasjon et fremtidsrettet og spennende fagområde. Studiet lærer deg hvordan man lager 3D-modeller og grafikk til animasjonsfilmer, reklame, dataspill, visualisering, visuelle effekter i spillefilm, 3D-printing og Virtual Reality. I nær fremtid kommer det til å bli et stort behov for mennesker som behersker disse teknologiene.

Gjennom utdanningen jobber vi med de spennende og omfattende programvarene Autodesk Maya og Pixologic ZBrush som brukes av den profesjonelle bransjen i hele verden. Du vil møte og bli kjent med nyttige kontakter i 3D-bransjen i Norge og møter andre studenter som brenner for det samme som deg. Du får dybdekunnskap i emner som modellering, digital skulptering, teksturering, lyssetting og rendering.

Du kommer også innom emner som visuelle effekter for film, 3d-printing, Virtual Reality, rigging og animasjon. Du lærer å planlegge, utvikle og produsere ulike former for 3D-produkter. 3D som uttrykksform er en kunstnerisk uttrykksform som også krever kunnskap om form, farge og grunnleggende designprinsipper. Etter hvert vil også den gode historien bli viktig.

Utdanningen gir deg mulighet til å jobbe med avansert teknologi i et digitalt miljø.

Emner i studiet

  • Modellering og skulpturering
  • Animasjon
  • Teksturering, lyssetting og rendering
  • Visuelle effekter
  • Fordypningsoppgave
  • Virtual Reality
  • 3D printer

Jobbmuligheter

3D-design er et sterkt voksende fagområde innen media og kommunikasjon. Enten du finner drømmejobben i et spillstudio, i filmbransjen eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at kompetansen er etterspurt. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden. Typisk kan du få jobb i film- og TV-bransjen, som spilldesigner eller i design- og reklamebyråer.

Tidligere studenter ved 3D-design og 3D-animasjon jobber blant annet hos anerkjente firmaer som Storm Studios, Qvisten animasjon, FunCom og Gimpville og har deltatt i produksjoner som Redningsskøyta Elias, Age of Conan, Pelle Politibil, Trolljegeren, Kon-Tiki og Bølgen.

I løpet av året gjestes vi av foredragsholdere fra Norges mest anerkjente 3D-studioer. Du får din egen arbeidsstasjon på skolen, deltar i prosjektarbeid og bygger din egen portefølje helt frem til skoleårets slutt.

3D-grafikk blir brukt på stadig flere felt innen både underholdning og industriell virksomhet. I dag brukes 3D-grafikk i blant annet musikkvideoer, webdesign, dataspill, reklame-, animasjons- og spillefilmer. 3D brukes også i stor grad innen industri og forskning for å presentere vitenskapelige prosjekter.

Categories

TREIDER DESIGN

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
3D-design tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Ta kontakt med Treider Design, dersom du er usikker på om du er kvalifisert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

STUDIEPOENG

Fagskolene anerkjennes som høyere utdanning

Kostnader

  • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
  • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
  • Eksamensavgift er inkludert

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

©2019 Treider Design

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar