Faglærer for 3D-design tester Icarcos VR på SpillExpo – et VR-apparat som gir deg følelsen av å fly

3D-designer et fremtidsrettet yrke
Ved hjelp av hundrevis av bilder 3D-scannet studentene på 3D-design flere av statuene i Oslo sentrum. Her er løven ved Stortinget 3D-printet på skolens 3D-printer.Med stadig ny teknologi som 3D-printing og Virtual Reality er 3D-design og 3D-animasjon spennende fremtidsrettede fagområder. Studiene lærer deg hvordan man lager 3D-modeller og grafikk til animasjonsfilmer, reklame, dataspill, visualisering, visuelle effekter i spillefilm, 3D-printing og Virtual Reality. I nær fremtid kommer det til å bli et stort behov for mennesker som behersker disse teknologiene. Mange varer som nå sendes i posten vil i fremtiden kunne produseres digitalt som 3D-modeller og printes ut der hvor varen trengs. Dette vil spare både miljøet og

fraktkostander. Amazon ser allerede for seg varebiler med 3D-printere som printer ut «posten» på vei hjem til deg. Det eksperimenteres allerede med 3D-printing av både mat, klær, sko, hus og indre organer for å nevne noe.

Ved hjelp av hundrevis av bilder 3D-scannet studentene på 3D-design flere av statuene i Oslo sentrum. Her er løven ved Stortinget 3D-printet på skolens 3D-printer.

 

Virtual reality
Virtual Reality kommer til å endre måten vi underholdes på. Du kan ta på deg VR-briller og reise på en «digital» ferie for å oppleve eksotiske reisemål eller du kan gå inn i en digital fiktiv 3D-verden som omgir deg i 360 grader. TV-Norge sin storsatsing «Lost in Time» viser også hvordan denne teknologien kan brukes til ren underholdning ved at deltakerne plasseres inn i fiktive verdener. Virtual Reality vil i fremtiden også spille en viktig rolle innen både utdanning og kommunikasjon. Facebooks CEO Mark Zuckerberg mener at VR ligger godt an til å bli den nye dataplattformen og at måten vi jobber med datamaskiner i dag kommer til å endre seg betraktelig i løpet av de neste ti årene. Foreløpig gir VR deg en opplevelse med bilde og lyd, men snart vil vi også se muligheten med å tilføre f.eks. følelse, lukt og temperatur.

Bilde under viser en av studentene ved 3D-design for teste fremtidens kommunikasjonsverktøy i VR hos firmaet Dimension10

 

Uante muligheter og behov
Teknologien gir oss uante muligheter og behovet kommer til å bli stort for designere som kan skape disse 3D-modellene og grafikken. På 3D-design og 3D-animasjon ved Treider Fagskoler får studentene opplæring i blant annet Autodesk Maya og Pixologic ZBrush som er spennende og omfattende programvarer som brukes i den profesjonelle bransjen over hele verden. I løpet av utdanningen besøker vi flere av Norges mest anerkjente 3D-studioer hvor du får innblikk i profesjonelle produksjoner. Du får møte og bli kjent med mange nyttige kontakter i 3D-bransjen i gjennom firmabesøk og eksterne foredragsholdere.

©2020 Treider Design

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar