Det siste året har Qvisten animasjon vært travelt opptatt med å lage den neste animasjonsfilmen om redningsskøyta Elias – «Elias og og Storegaps hemmelighet». Det er hele seks tidligere 3D-studenter som har jobbet for Qvisten i perioden. 3D design er et sterkt voksende fagområde innen media og kommunikasjon og med stadig ny teknologi som 3D-printing og Virtual Reality

Vi har vært så heldig å få lov til å intervju Ola Haldor Solvik Voll som var student på linjen 3D-Design to år tilbake.

I januar var studentene ved 3D-design og animasjon på besøk hos Qvisten animasjon og fikk et lite innblikk i produksjonen av Elias. Der møtte vi blant annet Ola Haldor Solvik Voll som var student ved 3D-design for 2 år siden. Vi tok en prat med Ola et halvt år senere for å høre hvilke erfaringer og arbeidsoppgaver han har jobbet med siden sist.

Hvordan er det å jobbe hos Qvisten på en så stor produksjon som Elias?
Det har vært veldig lærerikt og litt utfordrende å jobbe med “Elias og Storegaps hemmelighet”, både kreativt og teknisk. Med gode supervisors og støttespillere har jeg kommet godt inn i pipelinen og bidratt på flere fronter; modellering, tekstur, shading, lyssetting og render.

Kan du fortelle litt om jobben du har gjort på filmen?
Jeg har modellert mye landskap og fjell – deriblant Storegap og en del bygninger. Deretter hoppet jeg over på lyssetting, og har bidratt til å lyssette store deler av filmen og vært med på å fylle renderfarmen (datamaskinene som regner ut de ferdige bildene).

Har du noen råd til de studentene som skal begynne med en utdanning innenfor 3D og animasjon?
Jeg tror det er bra å ha spisskompetanse, men det er vel så viktig å være allsidig og åpen for å jobbe som generalist. Slik jeg ser det er det større muligheter for å få jobb i lille Norge om man kan litt av alt, enn om man kan kun en eller to ting.

Vær nysgjerrig og åpen for ny teknologi og programvare! Det som er et problem i ett program, kan være lekende lett å løse i et annet.

Den ettårige utdanningen 3D-Design hos Treider Fagskoler gjør deg i stand til å lage 3D-modeller og grafikk til animasjonsfilmer, reklame, dataspill, visualisering, visuelle effekter i spillefilm, 3D-printing og Virtual Reality. Det er allerede et stort behov for mennesker som behersker disse teknologiene og behovet er økende. Typisk kan du få jobb i film- og TV-bransjen, som spilldesigner eller i design- og reklamebyråer.

©2018 Treider Design

Log in with your credentials

Forgot your details?