“Fashion and interior design are one and the same.”

Iris Apfel

Drømmer du om å jobbe med interiør?

Fagskoleutdanningen Interiør handler om interiørdesign i private og offentlige rom. Utdanningen gir en teoretisk og praktisk plattform til din tilnærming til arbeidsslivet. Lærer har nær kontakt med studentene, og veiledning med fokus på faglig og kreativ utvikling vektlegges gjennom hele utdanningen. Du skal utvikle deg som individ og at du skal utvikle dine samarbeids-egenskaper.
Skolen har nær kontakt med næringslivet, og som en del av utdanningens andre semester skal du gjennomføre en praksisperiode i en relevant bedrift.

I utdanningen går teori og praksis hånd i hånd. I første halvdel av 1. semester lærer du samarbeids- og kommunikasjonsteknikker innenfor emnet Interiørdesign. Videre arbeider du med oppgavebaserte prosjekter. Første halvdel av 2. semester er viet studier for å lete etter behov og resultater av interiørbaserte virkemidler hos forskjellige målgrupper. Utdanningen går over et intensivt studieår og baserer seg på et aktivt samarbeid mellom deg som student og skolens lærere.

En unik og framtidsrettet utdanning!

Treiderdesign School Interior

INTERIØRDESIGN

Det er mange tjenester og begreper på fagfolk i interiørbransjen. De virker ofte som de samme tjenestene og det kan være vanskelig å skille mellom dem.
Etter fullført utdanning på Interiør kan en jobbe som interiørkonsulent, interiørstylist/boligstylist, fotostylist, interiørdesigner eller boligstylist, alternativt med innredning i en kjede som f.eks. IKEA.

Interessen for interiør og design vokser stadig, og bransjen har behov for ansatte med fagkunnskap om innredning, trender, farger og tekstiler.

Du finner interiørdesignere hos leverandører av:

  • kjøkken
  • baderom
  • kontormøbler
  • på arkitektkontor
  • hos husleverandør
  • eller i byggefirma
  • event
  • i teater/film/scene
  • i fotostudio

Hva er en boligstylist?

En boligstylist er en som styler boligen din for salg. De er altså ikke opptatt av å finne ut av hva du liker, ønsker og har behov for. De er ikke der for å skape ditt hjem. Derimot er de der for å skape en atmosfære og en stemning som skal appellere til flest mulig kjøpere. Det kan for mange være litt uvant og ubehagelig å se hjemmet sitt bli forvandlet til noe de ikke liker eller ville valgt selv.

En typisk stylet bolig vil være strippet for personlige bilder og eiendeler. Den er ryddet til det ekstreme og ofte kommer boligstylisten med egne produkter til å fullføre resultatet før fotografering.

Treiderdesign School Interior
Treiderdesign School Interior
Treiderdesign School Interior

Hva er en interiørdesigner?

En interiørdesigner er en som hjelper deg med å skape ditt miljø og interiør i din bolig, hytte eller på arbeidsplassen;  det kan være en liten skjønnhetssalong, kafe, restaurant, kontor eller butikk. En interiørdesigner vil fokusere på dine behov, ønsker og stil og de vil jobbe med deg og ditt ønske om å skape et hjem, i motsetning til boligstylisten som fokuserer på kundegruppen som skal kjøpe ditt hjem.

Hva er en interiørkonsulent?

En interiørkonsulent planlegger gode og funksjonelle løsninger for innredning av rom, alt fra private hjem til bedriftslokaler. Interiørkonsulenten må finne løsninger som fungerer godt i praksis, kunne velge ut møbler, farger og annet interiør, velge lyssetting og beregne kostnader og budsjett.

I arbeidet er det viktig å kunne lytte til kundens behov og ønsker om innredning, og kombinere dette med kunnskaper om interiør og valg av romutforming.

Hva er en fotostylist?

En fotostylist jobber tett med fotografen i et fotoshoot (oftest for et magasin). Stylisten skaper stemningen eller tonen for den fotografiske “historien”. Fotostylistens jobb er å finne rekvisitter, belysning og farger for å lage riktig “følelse” av den redaksjonelle artikkelen.

Arbeidet til fotostylister kan ses i enhver aviskiosk, i hvert blad på omtrent hver side. I hvert shoot samarbeider fotostylisten med fotografen på forhånd for å finne en bestemt vinkling, tema, design eller konsept, og kan være med på å bestemme location, inne eller ute. Mange spesialiserer seg på et emne – for eksempel mote eller mat ,  enten du jobber for et firma eller frilans. Hvor du bor påvirker også hva slags arbeid du får.

Treider Design with Stunning Retail Designs.
After an incredible response, with entries received from around the world, we are delighted to announce the shortlist for the International VM Awards by RDE. Including Steen & Strøm, Norway.

Ni norske designere tolket Disneys prinsessekjoler for Steen & Strøm Department Store. Julen 2017. Studenter fra Retail Design og Interiør gjorde jobben.  Motedesignere samarbeidet med Disney og Treider Design da Steen & Strøm Department Store skulle lage sine versjoner av kjolene til noen av de aller mest kjente Disney-prinsessene. Resultatet ble ni fantastiske vindusutstilligner som er blitt bredt omtalt i pressen. TV2 mente det måtte være landets flotteste julevinduer.

Interior Design Consepts

Frihåndstegning og digitale verktøy brukes som tekniske hjelpemidler for å gi deg en tilnærming til næringslivet. Du lærer å mestre teknikker som gjør deg i stand til å forklare og fremføre gode presentasjoner av løsninger innen Retail Design.

Get to Know Your Future as a Designer

Hver vår har skolen en utstilling/event hvor næringslivet og andre interesserte blir invitert. Utstillingen/eventet utformes av studentene og har studentenes arbeider i fokus. Her bygger du din egen merkevareidentitet gjennom presentasjonen av utstillingen og dine egne arbeider. Her er noen studentarbeider fra vår 2018.

©2020 Treider Design

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar