Treider Design with Stunning Retail Designs

After an incredible response, with entries received from around the world, we are delighted to announce the shortlist for the International VM Awards by RDE.

The judging panel included The Body Shop VM director Adrienne Davitt, Foot Locker VM director Clare Otte, Magasin du Nord head of VM Aoife Blicher, Essential Retail editor Caroline Baldwin, and Retail Design World editor Matthew Valentine.

DEPARTMENT STORES

Level Kids – Pumpkins
Steen & Strom
ABC Sal

Fagskoleutdanning i Mediedesign

Mediedesign er en tidsriktig utdanning med fokus på design og praktisk kunnskap. Du lærer kunsten å kombinere det kreative med det praktiske og digitale. Ditt fremtidige arbeide vil dreie seg om visuell kommunikasjon, illustrajoner, foto, film og grafisk design samt innholdsproduksjon for alle typer media.
Du vil studere i et kreativt, profesjonelt og dynamisk miljø og lære å jobbe med alt fra tradisjonelle trykksaker til avanserte produkter for web, med lyd og bilder i bevegelse. Mye av arbeidsprosessen handler om idéutvikling og kreativ tenking.
Som mediedesigner har du kompetanse innen informasjonsarbeid, reklame og markedskommunikasjon, medierådgivning, illustrasjon, grafisk design, samt produksjon for film, TV og nettbaserte tjenester. En designer må i dag forholde seg til lyd og bilder i bevegelse i like stor grad som man tidligere gjorde til tekst og bilde. Du må kunne kommunisere med oppdragsgivere og velge riktig medium og verktøy.

I utdanningen  jobber du med den avanserte programvarepakken Adobe Creative Cloud på din egen tildelte iMac. I tillegg vil du få arbeide med et spekter av tilleggsprogramvare for web, apps og typografi som WordPress, Typetool og Scanfont. Du vil lære å jobbe med alt fra tradisjonelle trykksaker til avanserte produkter for web, med lyd og bilder i bevegelse.

Mediedesign og design i nye medier er et fagområde som har stor samtidsaktualitet. Design i nye medier har som mål å dekke nye områder i det digitale mediefeltet. Sosiale medier, nettbrett, mobile medier og 3D innen design og annen ny digitalbasert teknologi er områder som dekker holdninger og kunnskaper i det nye mediesamfunnet.

EMNER I STUDIET

 • Grafisk design
 • Skjermbasert design
 • Form og verktøy
 • Levende bilder
 • Medier og kommunikasjon

A Life Choise

En unik og framtidsrettet utdanning med gode jobbmuligheter

Treider Design har tett kontakt med næringslivet, og hvert år jobber studenter med reelle prosjekter for eksterne kunder. Dette gir deg nyttig læring og erfaring. Den praktiske erfaringen kan også bidra til å skaffe deg gode kontakter for fremtiden. Du får din egen arbeidsstasjon (iMac) på skolen, deltar i prosjektarbeid og bygger din egen portfolio helt frem til skoleårets slutt. Etter endt utdanning er portfolioen et verdifullt redskap i jobbsøkerprosessen.

Best Thing

Mediedesigner Concepts

Med en utdannelse fra MEDIEDESIGN står du godt rustet til å delta i utformingen av bransjer som er i stadig utvikling. I løpet av studiet tilegner du deg breddekunnskap gjennom både kreative og merkantile tilnærminger.

Mediedesign har etablert seg som et nytt og spennende fagområde. Sammensmeltingen av den klassiske disiplinen grafisk design og vår nyere tids multimedia- og webdesign har gitt oss begrepet mediedesign som en ny disiplin. Mediedesigneren må kunne beherske et spekter av høyst varierte verktøy. Behovet for allsidige og praktisk orienterte designere øker.

Enten du finner drømmejobben i et reklamebyrå eller i et designstudio eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at dette er et etterspurt fagområde. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden.

Frihåndstegning og digitale verktøy brukes som tekniske hjelpemidler for å gi deg en tilnærming til næringslivet. Du lærer å mestre teknikker som gjør deg i stand til å forklare og fremføre gode presentasjoner av løsninger innen Mediedesign.

Typiske arbeidssteder er:

 • Reklame-, design- og mediebyråer
 • Grafisk design- og spillbransjen
 • Forlag, aviser og grafisk bransje
 • Film- og TV-bransjen
 • Innen informasjonsvirksomhet i privat og offentlig sektor

 

Get to Know Your Future as a Designer

Som mediedesigner utvikler du profesjonelle, visuelle konsepter og ideer som appellerer til forskjellige målgrupper. Du får opplæring i å lage alt fra magasinlayout til CD-cover, pakningsdesign og webdesign. Du får kompetanse innen markedskommunikasjon, design og produksjon av tekst, bilde og lyd. Du vil designe og produsere innhold for alle typer medier.
Thomas-på-fisketur MD 2017

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
3D-design tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Ta kontakt med Treider Design, dersom du er usikker på om du er kvalifisert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

STUDIEPOENG

Fagskolene anerkjennes som høyere utdanning

Kostnader

 • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
 • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
 • Eksamensavgift er inkludert

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

©2019 Treider Design

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar