Treider Design with Stunning Retail Designs

After an incredible response, with entries received from around the world, we are delighted to announce the shortlist for the International VM Awards by RDE.

The judging panel included The Body Shop VM director Adrienne Davitt, Foot Locker VM director Clare Otte, Magasin du Nord head of VM Aoife Blicher, Essential Retail editor Caroline Baldwin, and Retail Design World editor Matthew Valentine.

DEPARTMENT STORES

Level Kids – Pumpkins
Steen & Strom
ABC Sal

Retail Design

Retail Designer passer for deg som ønsker å jobbe med kreative oppgaver innen varehandelen. Her lærer du alt du kan tenkte deg innen dekorasjon, vareplassering, butikkplanlegging og konseptutvikling. Etter fullført utdanning har du en teoretisk og praktisk plattform som gjør at du kan gå rett ut i jobb. Du får kunnskap om målgruppeanalyse gjennom innsikt i samfunn, trender og forbrukeratferd. Faglærerne har fokus på din faglige og kreative utvikling, og at du skal utvikle deg selv og dine samarbeidsevner.
Vi har tett kontakt med næringslivet, og som en del av utdanningens andre semester skal du gjennomføre en praksisperiode i en relevant bedrift. På våren reiser vi på studietur til verdens største møbelmesse i Milano. Her får vi se alt av nye trender og mange spennende butikkonsepter. Dette er en aktiv, spennende og morsom utdanning som gir deg en god start på din yrkeskarriere og minner for livet.

A Life Choise

En unik og framtidsrettet utdanning

Utdanningen har i årenes løp utviklet seg fra å hete Dekoratør via Visual Merchandiser og Eksponeringsdesigner til dagens Retail Designer. I utdanningen går teori og praksis hånd i hånd. I løpet av første halvdel av 1. semester lærer du samarbeids- og kommunikasjonsteknikker. Videre arbeider du med spennende og morsomme oppgavebaserte prosjekter. Første halvdel av 2. semester er viet studier for å lete etter behov og reaksjonsmønstre hos forskjellige målgrupper. Da tester vi også ut virkemidler innenfor faget som kan gi kommersielle resultater. Utdanningen går over et intensivt studieår og baserer seg på aktivt samarbeid mellom student og lærerne.

Emner i studiet
Teknikker
Forbrukeradferd
Butikkdesign
Merkevareledelse
Event / utstilling

Christmas-window-Rapunzel-1

Ni norske designere tolket Disneys prinsessekjoler for Steen & Strøm Department Store. Julen 2017. Studenter fra Retail Design og Interiør gjorde jobben.  Motedesignere samarbeidet med Disney og Treider Design da Steen & Strøm Department Store skulle lage sine versjoner av kjolene til noen av de aller mest kjente Disney-prinsessene. Resultatet ble ni fantastiske vindusutstilligner som er blitt bredt omtalt i pressen. TV2 mente det måtte være landets flotteste julevinduer.

Best Thing

Retail Designer Consepts

Retail Designer  er  en  unik  og  framtidsrettet utdanning  for deg som ønsker å arbeide med kommersielle rom som butikker, utstillinger, messer og arenaer. Utdanningen gir deg både en teoretisk og praktisk plattform. Vi arbeider tett med aktuelle aktører i bransjen.

Trender og Marked

Du lærer om samfunn og trender, konseptutvikling og markedskommunikasjon så vel som utforming av kommersielle rom og hvordan varer plasseres og utstillingen lages. Du lærer å utvikle visuelle uttrykksmåter, får trend- og konseptforståelse og kjennskap til forbrukeratferd.

illustrajon Victori Elise Berg 2018

Frihåndstegning og digitale verktøy brukes som tekniske hjelpemidler for å gi deg en tilnærming til næringslivet. Du lærer å mestre teknikker som gjør deg i stand til å forklare og fremføre gode presentasjoner av løsninger innen Retail Design.

Get to Know Your Future as a Designer

Store Design, eller butikk-design er hovedemne som tar for seg alle virkemidler som tydeliggjør en merkevareidentitet innenfor et butikkonsept, et butikklokale og butik-kens varepresentasjoner. Det handler om rommets virkning på mennesker, og hvordan du kan lage kommersielle planløsninger ved hjelp av scenografi, materialer, farger, plassering og belysning med varene og kunden i fokus. Faget omfatter stilhistorie, målgruppe-analyse, trendforecasting og forskning via egne skolerelaterte studier.

BDA89543-A8F7-425C-8FB6-DFE961ED7B15
5E837D93-7744-4ADE-84FC-CC4D8CFCADA4
Treiderdesign School Interior

©2020 Treider Design

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar