Small space living

Vi fikk i oppgave å innrede en 43 kvm stor leilighet for minimum tre personer.  Jeg valgte å innrede for en en mamma med to gutter. Utfordringen var å få plass til nok oppbevaring og sengeplasser uten å ta av romfølelsen og lyset.

Oppgave i fargelære og fargepsykologi.

Etter en ukes kurs med Therese Sandem og Tove Steinbo om NCS-koder og fargepsykologi fikk vi i oppgave å lage en palett for en familie på fire. Familien består av en “rød” far, en “gul” mor, en “fiolett” sønn og en “oransje” datter. Dette er paletten vår gruppe kom frem til:

Vi valgte en gulfarge med NCS kode S1030-Y til gangen for å hjelpe familien med å holde orden og fordi gul er en god farge å bruke i en gang uten vinduer. På kjøkkenet gikk vi for en frisk men dempet aprikos med NCS kode S1020-Y40R. Aprikos er en energisk farge som øker apetitten og stimulere til konversasjon. I den grønne stuen med NCS koden S3010-G40Y kan hele familien få slappet av, grønn er en god farge å hvile og restituere i. Alle fargene i fellesarealene har omtrent lik hvithetsgrad og vil harmoner fint sammen.

På soverommet til den “gule” moren og den “røde” faren har vi valgt en lys indigo/lavendel med NCS kode S3010-R60B. Lys lavendel er en god farge til soverom og passer begge foreldrenes personlighet. Den oransje datteren har fått et blått soverom med NCS koden S3010-B for å dempe den energiske og vimsete  personligheten hennes. Den kreative og kunstneriske sønnen har fått en lysere variant av grønnfargen fra stuen.  Grønnfargen har NCS koden S1010-G40Y og er en god farge for fiolette mennesker som trenger å samle seg og roe sinnet. Alle soveromsfargene har like mye kulør i seg og vil fremstå som harmoniske om du går fra rom til rom.