Skip to toolbar

Noen grunnleggende tips for hva du bør tenke igjennom når du skal rendre et prosjekt i ArchiCAD Cinerender:

Tenk på scenen
Dette kan høres naivt ut, men dette første skrittet har stor innvirkning på ditt fremtidige arbeid. Du må tenke på hva du vil vise og presentere. Analyser naturen til materialene du skal bruke – render-programmer forsøker å simulere virkeligheten, og etterligner deres tilstedeværelse i visse situasjoner. Tenk på ting som refleksjon, teksturer, tetthet, gjennomsiktighet etc. for å gjøre scenen optimal.

Valg av farger
Noen ganger kan feil farger gjøre at arbeidet vårt virker uferdig, eller mange arbeidstimer ikke syntes i det hele tatt. Velg farger og materialer klokt, slik at alle kan se fargeforskjellene i interiøret. Din gjengivelse bør formidle ideen din og ikke forvirre.

Vurder alle lysene i scenen
Det er en stor forskjell mellom å gjøre renderinger for dagslys og for Kveld/natt. Men du bør alltid huske på at det å eksperimentere med lys (enten det er naturlig eller kunstig) faktisk er det som avgjør om det er en god gjengivelse, forskjellig fra den som ikke er så bra.

Bruk eksterne materialer, teksturer og objekter
Det er viktig å si at ARCHICAD er en BIM-programvare, som har til formål å lage arkitektoniske prosjekter som er klare til å bli bygget, ikke primært for å lage vakker arkitekturisk visualisering. ARCHCAD er utvilsomt  en fantastisk programvare der du kan lage en flotte interiør og scener for å presentere design og kreativitet, men hvis du virkelig vil ha noe fantastisk, bør du bruke noen triks – eksterne ressurser for materialer, teksturer og objekter.
Hvis du vil utvide biblioteket ditt, kan du for eksempel laste ned dette bilioteket “OpenArchiVIZpack” som er en fin samling av 60 utklipte trær, planter og personer (skallgubbar) samt fliser med teksturer. Her finner du også flere himmelbakgrunner. Du kan bruke denne grafikken for private så vel som for kommersielle prosjekter! 

Anbefaler også å se nærmere på tidlere post om ArchiCAD – BIMobjekter

Noen artikler om Visualisering og rendering

Tonytextures.com – How to Render an Interior Scene With CineRender

ARCHICAD Tutorial: How to Render an Interior Scene With CineRender?

In-House Rendering with CineRender: Interiors

Visualisering med ArchiCAD av Wenche Buchardt

Visualisering med ArchiCAD

Leave a comment

Your email address will not be published.