Skip to toolbar

[vc_row][vc_column][vc_column_text]LÆR DEG Å TEGNE
Når jeg vokste opp på femti- og sekstitallet var det få som hadde et kamera, eller fotografiapparat , som vi sa den gangen. Jeg var heldig som hadde en far som var ivrig fotograf med eget kamera og mørkerom. Der lærte jeg eksponeringstider på sort/hvitt bilder og det å fremkalle filmer. Sort/hvitt bildene ble også ofte håndkolorert. Fargefilm kom på 60-tallet samtidig med kostbare speilreflekskameraer. Et bra kamera ble sett på som noe ekslusivt og skulle du bli fotograf måtte du studere i utlandet f. eks. i Berlin eller som lærling hos en fotograf.

I dag fotograferer “Alle”. “Alle” har en mobiltelefon med kamera, og vi deler gjerne foto med hverandre. Prisen på de store kameraene blir stadig lavere, og det er ikke lenger bare de profesjonelle fotografene som har råd til å eie et speilreflekskamera. Så å si all fotografering foregår digitalt, og bildene kan enkelt lastes opp og deles med hele verden via nettsteder som Facebook, Instagram og Snapchat. Det skal godt gjøres å få seg jobb som fotograf i dag. Da må du være eksepsjonelt dyktig innenfor spesielle områder. Hvis du vil ha et fortrinn så lær deg å visualisere med tegninger. Eller rettere sagt:

“LÆR DEG Å TEGNE!” 
Og…… det er ikke vanskelig. Det er faktisk lettere enn å lære seg å gå og snakke, hvilket vi jo alle har lært oss. Å tegne er enkelt forklart å sette merker på et papir som viser en eller annen form for opplevelse. Det som skal til er ønsket om å gjøre det og en smule utholdenhet. Når du ser og tegner det du ser på et papir vil  du ganske snart se på en annen måte. Du vil lære deg å observere og se ting rundt deg annerledes enn tidligere; perspektiv, kvaliteten på en strek, valører, skygge, belysning osv. i tillegg til form, dekor og farge. Du vil ganske enkelt se mer. Du vil ved å tegne det ser oppleve verden på en helt annen måte enn når du fotograferer eller bare ser.

BLI MER KONKURRANSEDYKTIG
Ved å tegne dine omgivelser vil du lære mer om dine visuelle omgivelser og det vil helt sikkert ta tid i begynnelsen.  Dine tegneferdigheter vil gjøre deg langt mer konkurransedyktig i det profesjonelle designmarkedet, uansett om du er selvstendig næringsdrivende eller arbeider for andre.

TEGN SKISSER.
En skisse skal ikke være “flinkt tegnet”. Her kan du jobbe raskt og bruke en røff strek. En skisse kan inneholde en tankeprosess der du arbeider med form, dekor og farge eller gjengivelse av noe du ser eller opplever. Skisse tegning er en annen form for tegning som er spontan og løsere i gjengivelsen

Her en skisse jeg tegnet etter få dager med blyantøvelser.

Øvelsene i forkant gikk ut på å tegne blyantstreker med varierende trykk som vist i øvelsene nedenfor. Her finner du mange eksempler på øvelser som du kan kopiere. Legg også merke til veggen i sollyset som vi ser uten egentlig å ha tegnet den.

Tegn streker med forskjellig form og trykk og med forskjellige typer blyant eller pen som nedenfor. Ruter ca 3×3 cm eller som du selv syntes passer.
Tegn mange. Dette er gode øvelser.

 

 

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]På http://freedrawinglesson.blogspot.com/ finner du mange fine øvelser. Følg dem.
[/vc_column_text][vc_column_text]

Tegne en Gate i Perspektiv

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

Your email address will not be published.